Muzeu 3017 a fost un experiment muzeal din viitor în care aflai cum locuiesc bucureștenii în prezent (2017). Proiectul a reprezentat o colaborare de forță între Asociația Rețeaua Muzeelor din România, Wolfhouse Productions, Nod makerspace și WorkWork, rezultând într-o expoziție deschisă publicului timp de o lună, în Industria Bumbacului din București.

Aici, 7 tipologii de locuire a Bucureștiului au fost conceptualizate și prezentate publicului pentru reflexie – apartament, suburbie, cartier rezidențial, cămin studențesc, ghetou, foste case naționalizate și “locuirea pe stradă”. Am produs mai multe tipuri de suport pentru expunere, folosind placaj, plexiglas și policarbonat celular, obiecte de mobilier uzual sugerate prin wireframe metalic, întreaga signalistică a muzeului, tunelul de intrare, micile grădini suspendate și un cub mare și negru ce atârna în cadrul expoziției la nivelul capului, tapetat la interior cu carton, conținând sunetul străzii și sugerând izolarea socială a persoanelor ce locuiesc pe străzi.

 

Client – Asociația Rețeaua Muzeelor din România

Concept & ArhitecturăWolfhouse Productions

Proiectare, producție & montaj – Arh. Nicolae Lupu & WorkWork

Muzeu 3017 a fost un experiment muzeal din viitor în care aflai cum locuiesc bucureștenii în prezent (2017). Proiectul a reprezentat o colaborare de forță între Asociația Rețeaua Muzeelor din România, Wolfhouse Productions, Nod makerspace și WorkWork, rezultând într-o expoziție deschisă publicului timp de o lună, în Industria Bumbacului din București.

Aici, 7 tipologii de locuire a Bucureștiului au fost conceptualizate și prezentate publicului pentru reflexie – apartament, suburbie, cartier rezidențial, cămin studențesc, ghetou, foste case naționalizate și “locuirea pe stradă”. Am produs mai multe tipuri de suport pentru expunere, folosind placaj, plexiglas și policarbonat celular, obiecte de mobilier uzual sugerate prin wireframe metalic, întreaga signalistică a muzeului, tunelul de intrare, micile grădini suspendate și un cub mare și negru ce atârna în cadrul expoziției la nivelul capului, tapetat la interior cu carton, conținând sunetul străzii și sugerând izolarea socială a persoanelor ce locuiesc pe străzi.

Client – Asociația Rețeaua Muzeelor din România

Concept & ArhitecturăWolfhouse Productions

Proiectare, producție & montaj – Arh. Nicolae Lupu & WorkWork